Er din hjemmeside klar til WordPress version 5.0?

De fleste almindelige mennesker med en WordPress hjemmeside ved ikke meget om, hvad den kommende store WordPress opdatering 5.0 vil betyde for måden deres hjemmeside fungerer på.

Men det vil for dig betyde at måden du er vant til at WordPress ser ud og fungerer på i dag, vil ændre sig markant. Det sker når WordPress frigiver deres version 5.0 d. 27.11.2018 (som det ser ud nu). Dette er en større opdatering end normalt, primært fordi den byder på nogle helt nye større grundlæggende funktioner i WordPress, som kan have indflydelse på din hjemmeside og måden du benytter den på.

Den største forandring er uden tvivl “editoren” – altså den funktion du benytter til alt du skriver på siden, hvad end det er indlæg, sider osv. på din hjemmeside.

Den nye editor der lurer rundt om hjørnet i version 5.0 hedder Gutenberg. Gutenberg byder på helt nye måder at håndtere indholdet i WordPress på.

Men det er ikke kun editoren, som vil ændre sig efter opdateringen. Flere af de gængse WordPress plugins og temaer, som du sikkert anvender i dag, vil i større eller mindre omfang ikke være kompatible med denne nye editor ved lanceringen af WordPress 5.0. Hvilket for dig i værste tilfælde, kan betyde at din hjemmeside stopper med at fungere – hvis du installerer denne opdatering uden videre omtanke.

Formålet med den nye opdatering fra WordPress er selvfølgelig, at WordPress fremadrettet skal blive endnu lettere at arbejdet i for dig, når det omhandler tilføjelse og redigering af indhold på din hjemmeside.

Eftersom WordPress er det mest anvendte hjemmeside system (CMS) i verden med mere end 75 mio. hjemmesider eller cirka 30% af verdens samlede hjemmesider, så er der naturligvis en del usikkerhed og nærmest panik om, hvad der præcist vil ske når version 5.0 udgives.

Derfor vil jeg klart råde dig, som har en WordPress hjemmeside eller webshop til at tage de nødvendige forholdsregler og sikre at din hjemmeside er klar og ikke lider et “STOP” når opdateringen udkommer senere denne måned.

Til trods for at mange har testet den kommende version, ved ingen helt hvordan det rent faktisk kommer til at ske, når opdateringen for alvor rulles ud til alle. Måske bliver det godt, måske bliver det et kæmpe problem for mange!

Få ro i maven

Vi står hos Andersson Consult som altid klar til både at rådgive og hjælpe dig, med din hjemmeside og sikre at der altid er styr på teknikken – så du kan fokusere på at drive din forretning.

Hvis ikke du allerede har en WordPress Service aftale på din hjemmeside, så vil klart anbefale at du genovervejer om det måske er nu du bør lave den lille investering i din forretning. Læs mere om vores WordPress Serviceaftale (Ro-i-maven pakken) lige her.

Du kan fange os her hej@anderssonconsult.dk eller her 22959236

Vil du gerne selv? Så husk at have 100% styr på følgende:

  1. Backup af din hjemmeside inden du opdaterer
  2. At du ved hvordan du “ruller tilbage” / gendanner en backup hvis “alt går galt”
  3. Sæt dig ind i hvad der nye opdatering byder på og kig efter mulige konflikter med din hjemmesides nuværende funktionalitet (link til artikel)
  4. Har du en webshop så søg for at du opdaterer til WooCommerce 3.5.1 inden du opdaterer til WordPress ver. 5.0 (link til artikel)

De bedste hilsner
Ronni

Få en WordPress Service aftale i dag